donderdag 28 februari 2013

Final Flower...

De allerlaatste dag van februari en daarmee ook de allerlaatste bloem van dit “februari project”. Voelt een beetje dubbel. Aan de ene kant ben ik blij dat het erop zit, aan de andere kant neem ik met een beetje weemoed afscheid van mijn projectje...
 
En waar is dit project nou helemaal goed voor geweest? Ik heb nu een heleboel bloemetjes ;), kreeg erg veel leuke reacties, en veel nieuwe volgers, ik heb veel fröbelplezier gehad, maar ook best wel fröbelfrustratie, goed voor mijn creativiteit, ik heb veel nieuwe dingen gedaan en geleerd, had regelmatig tijdnood en een beetje stress, heb geleerd prioriteiten te stellen (je wil niet weten wat een berg was- en strijkgoed hier ligt en wat er aan stof rond dwarrelt...), dus ook leren loslaten ;).
Haakpatroon bloemen onderzetters van Grietjekarwietje
Al met al heb ik er erg van genoten! Maar of ik ooit weer zo’n project doe, voor elke dag iets maken... denk ‘t niet. Het heeft in ieder geval wel iets aan die vlagen van overmoed gedaan, een 365 dagen project gaat het nooit worden... Maar zeg nooit nooit...
Wat ik in maart ga ik doen... dat vertel ik morgen!

Verder wil ik iedereen heel erg bedanken voor de enthousiaste reacties, die mij stimuleerden om door te gaan en dit project af te maken!!

Tot morgen!

woensdag 27 februari 2013

Le Collage de Narcisse

Toch de collage gemaakt, die ik in eerste instantie van plan was te maken. Ik heb er een kleurplaat voor gebruikt (zou willen dat ik zo mooi kon tekenen). En verder een oud boek, een oude Happinez en de Prittstift. Lekker scheuren, plakken en puzzelen. Erg leuk om te doen!
 
Tot morgen... laatste dag...
P.S. Laatste reminder voor de Give Away’s: bloemknopen, haarspeld met roosje en gehaakte bloembroche.
Meedoen kan nog tot en met morgen!
 

dinsdag 26 februari 2013

Fleur Chic de Friemel

Na eerst veel tijd te hebben besteed aan een zelf uitgedacht sjabloon voor het knippen van de stof, zag ik op Pinterest een heel board vol met: Making Flowers… Tsss… nou ja , beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Ideeën en tutorials te over! Ook voor blommen van stof en wel heel wat eenvoudiger te maken dan hoe ik dat zelf had bedacht. Dat scheelt tijd, wat in deze tijden van tijdnood mij heel goed uitkomt.
 
Nu ben ik best een heel stoere Kip met mijn lijmpistool en hobbymessen, maar de tip om de stof eerst te “singeing” vond ik toch een beetje eng. Zal daarvoor wel verkeerde stofjes gebruikt hebben, want in plaats van mooi te smelten, vloog het gelijk in de hens! Nou ja, misschien nog een keer oefenen in de kas als de tijd ervoor weer wat ruimer aanwezig is. Want het geeft wel een mooi effect. Maar mijn Fleur Chic de Friemel broche mag er ook zonder singed stofrandjes best wezen, toch!
 
Tot morgen!

maandag 25 februari 2013

Stamp Flower

Zonder het juiste gereedschap is het me toch aardig gelukt een enigszins bloemig stempelexemplaar te maken.
 
Heel binnenkort ga ik bij Creanoes een workshop stempels maken volgen. Ik hoop dat ik daarna, met aanschaf van het juiste gereedschap (gutsen), er iets meer van zal bakken. Ik heb nu van die enge hobbymesjes gebruikt en dat werkt een beetje als met een botte bijl. Figuurlijk gesproken dan, die dingen zijn loeischerp, maar je kunt er niet erg secuur mee werken.
 
Ik houd jullie op de hoogte van mijn stempelavontuur. Heb er veel zin in.
Tot morgen!

zondag 24 februari 2013

Sweet Pastel Spring Flowers

Om de winter blues en winter whites een beetje weg te nemen, heb ik voor vandaag zoete pastelbloemetjes, die je gelijk in lentestemming doen komen. Kan trouwens iedereen aanraden om een bloemenproject te beginnen, HET middel tegen winter blues, echt nergens last van. Lig wel compleet in de stress om de laatste bloemen af te krijgen, maar ach, ik heb in ieder geval geen winter blues ;)
 
De tas met bloemenaccessoires maakte ik in 2010.
Tot morgen!

zaterdag 23 februari 2013

Recycled Flowers

Gewapend met lijmpistool heb ik vandaag als een echte "G.I. Glue It Kip" twee prachtige doppenbloemen gefabriceerd. Al zeg ik het zelf, ahum.
 
 
Welkom, alle nieuwe volgers!! En voor wie de Give Away's toch nog gemist heeft: bloemknopen, haarspeld met roosje en gehaakte bloembroche. Meedoen kan tot en met 28 februari!
Tot morgen!

vrijdag 22 februari 2013

Happinez Flowers



Een collage moest het worden vandaag en dat is het ook geworden, alleen... een beetje anders dan ik in eerste instantie in gedachte had... goh, gebeurt me eigenlijk nooit... ;)
 
Ik heb me vandaag driemaal een slag in de rondte gewerkt om het allemaal op tijd af te hebben, bij daglicht op de foto te zetten en dan natuurlijk nog hier te posten.
Na de voorbereidingen voor wat ik in gedachte had, ging ik voor extra inspiratie natuurlijk even op Pinterest kijken en ja, toen veranderde het plan acuut. Eigenlijk heb ik het wel een beetje nagemaakt, maar ja, dat doe je met het haken van een bloemetje in feite ook, dus daar hebben we het niet over.
 
Ik had dan ook nog eens niet één van mijn handigste dagen. Na diverse klungeligheden begon het dan eindelijk ergens op te lijken. Met dit als eindresultaat en ik ben er geweldig blij mee, heb hem ook gelijk op de mini-ezel in de huiskamer gezet, ha!
Ik heb een doek zwart geschilderd (schittert helaas iets in het daglicht), met acrylverf voor de stelen gezorgd en de bloemen lekker geknipt en geplakt met een paar stukjes kadopapier en veel Happinez tijdschriftpapier. Ik ben er dan ook helemaal happy mee!
Tot morgen!


donderdag 21 februari 2013

How about an Orange Flower...

Deze knaloranje retro bloembroche maakte ik een hele tijd geleden. Hij is gemaakt door middel van naaldvilten, een droge vilttechniek. Hiervoor gebruik je een speciale naald met weerhaakjes en door een prikkende beweging te maken in de losse wol blijven de wolvezels in elkaar haken, waardoor het structuur krijgt. Erg leuk om te doen. En heel geschikt als je je even wilt afreageren ;) 



Ik draag hem op deze leuke Fair Trade tas.
 
 
 
Tot morgen!

P.S. Nog zeven te gaan!

woensdag 20 februari 2013

Het blauwe druifje

Het blauwe druifje
 
 
Zo blauw, zo hemelsblauw
sta jij te pronken in mijn tuin,
geen wonder dat ik van je hou
en je druifjes blauw en klein.
 
 
 
Zo luid roep jij," wordt wakker
de lente is weer gekomen,
vlindertje, je kleine rakker
ontwaak nu uit je winterdromen."
 
 
 
Tot morgen!
 
P.S. Bedankt voor jullie errug leuke reacties op mijn vreemde bloemen van gisteren!
 
 

dinsdag 19 februari 2013

Very Weird Flowers...

Ja, ze zijn wel heel errug vreemd, deze spijkerbloemen. Het lijken wel zeeanemonen, wat dan weer geen bloemen zijn, maar goed. Ik heb ook even getwijfeld of ik ze wel zou laten zien... Het was ook eigenlijk niet de bedoeling, maar ze ontstonden gewoon door wat uitgeprobeer.
 
Ik zag op Pinterest een hele mooie spijkerbloem, dacht dat het wel erg veel gehamer zou zijn om die te maken... dacht dat dat toch ook makkelijker zou moeten kunnen... niet in hout, maar in klei ofzo... En zo kwam van het één het ander... vreemde bloemen dus...
 
En nu ben ik reuze benieuwd wat jullie ervan vinden! Materiaal: restjes polymeerklei, kleine spijkers, ringetje, kraaltje, lijm en drijfhout (van Rügen) en een beetje (veel) fantasie (om er blommen in te zien, misschien) ;)
Tot morgen!

maandag 18 februari 2013

Crochet Flower Brooch Give Away

Voor mijn “februariproject” was ik van plan een nieuwe broche van touw te haken, maar ik kan de tijd zo goed gebruiken voor nieuwe bloemen, dat ik weer teruggrijp op al eerder gemaakt bloemenmateriaal. Toch wel handig! En ik geef hem nog weg ook, deze zomerse bloemenbroche!
 
Je kunt weer meedoen tot en met 28 februari. Laat een berichtje achter op deze post. Je mag volger worden, als je dat nog niet bent, maar dat is niet verplicht. En ik vind het leuk als je een linkje op je eigen blog zet voor deze Give Away, maar ook dat is niet verplicht. Kijk ook nog even bij de twee andere Give Away’s, mocht je deze gemist hebben!
 
 
Tot morgen!

zondag 17 februari 2013

To Brighten Up Your Day

Vandaag een kast/deurhangerbloem van boetseerklei, acrylverf, houten kralen en een rondje vilt. Heb ‘m gelijk een plekje gegeven, dat geeft wat voorjaarsgevoel.
 
 
Tot morgen!
 
P.S. Verder gaat alles goed... nog steeds tijdnood en razend druk... ik ben over de helft...

zaterdag 16 februari 2013

Als de lente komt, dan stuur ik jou, tulpen uit...

...papier! Op de blog van Ingthings zag ik deze leuke papierslinger met vogeltjes. Je weet het, ik denk in bloemen. Dus wat met vogeltjes kan, kan ook met bloemen en wel met tulpen! Echte voorjaarsbloemen. Kan niet wachten tot het zover is!



Tot morgen!
 
P.S. Ik hoorde straks in de avondschemering... meneer Merel zijn liedje oefenen... Als dat geen voorbode is!

vrijdag 15 februari 2013

Pearl Flowers


Tijdnood dreigt. Deze week ben ik ’s avonds begonnen met een bloemenbroche van miyuki rocailles. Moet heel mooi worden, alleen neemt het iets meer tijd in beslag dan ik had gehoopt. Die broche gaat niet in mijn projectje passen, als het me al überhaupt lukt hem te maken, want hij is best ingewikkeld. Resultaat voor vandaag: nul bloem! Aahhggrr, ramp!
 
Dan maar iets wat ik al enige tijd geleden gemaakt heb. Een bloemetjesarmband van glasparels. Dit patroontje was ook iets ingewikkelder dan ik in eerste instantie dacht. Maar het is me toch gelukt. De bloemenbroche zal me ook wel lukken, maar dan na februari, als de tijdsdruk om bloemetjes te maken weg is. Nee, het leven van een bloemetjesmaker gaat niet over rozen ;)
Tot morgen!

donderdag 14 februari 2013

Valentine Flower... (put on your sunglasses...)

Bij Valentijnsdag hoort een Valentijns bloem. De kleur spat werkelijk van je scherm af, het doet bijna pijn aan je ogen. Het is signaalrood, maar wat is dat een onmogelijke kleur om fatsoenlijk op de foto te krijgen. Dat had ik van te voren niet helemaal bedacht, dus dan moet je je zonnebril maar even opzetten.


 
Op Pinterest (ja, alweer ;)) kwam ik dit vilten klavertje vier tegen. Hoewel de gebruikte vorm meer weg heeft van een snee knipbrood, doet het ook aan een hartje denken als het klavertje eenmaal af is. Ik dacht: ik doe hetzelfde maar dan met vijf sneeën knipbrood en dan krijg je dus een bloem. Een Valentijns bloem! Signaalrood!
Tot morgen!
Mini proef exemplaar
 

woensdag 13 februari 2013

Fleurige labeltjes


Men neme van die leuke ouderwetse kartonnen labeltjes, garen, viltstift en leuke ouderwetse knoopjes.
 
Naai het knoopje voorzichtig vast op het labeltje. Teken er met viltstift een bloemetje omheen. Gebruik het garen eventueel nog voor wat “borduurwerk”. Plak aan de achterkant een tweede labeltje om de draadjes weg te werken. En voilà, een fleurig bloemenlabeltje voor aan een kadootje. Simpel, snel en leuk!
Tot morgen!

Schemerig moois...

Ten eerste wil ik iedereen bedanken voor de leuke reacties op mijn "februari project". Ik word er helemaal blij van en het stimuleert om door te gaan. Want het valt af en toe niet mee om al dat gefröbel te combineren met mijn werk en alle andere verplichtingen. Het lezen van jullie blogs schiet er nogal bij in. Ik hoop dat later nog weer wat in te halen.

En dan wil ik nog wat vroege ochtend- en avondschemering delen. Mijn favoriete momenten van de dag. 


Afgelopen maandagochtend


Vandaag, einde van de middag, op weg naar huis


dinsdag 12 februari 2013

Fleur d'Aquarelle


Tekenen is niet mijn sterkste kant. Een beetje klodderen met verf, is bij mij ook echt geklodder. En nu heb ik voor het eerst in mijn leven, kleuterschool niet meegerekend, een aquareltekening gemaakt. Whaha, wat is dat moeilijk!!! Nog veel moeilijker dan tekenen of schilderen met acrylverf. Te weinig water, te harde kleur, te veel water, dat waaiert uit, en dan heb ik het nog niet eens over het mengen van kleuren of dat de kleuren mengen terwijl je dat niet wilt...
 
Volgens mij is dit iets waarbij je maar beter geen vooropgezet plan kunt hebben, althans als beginner, want het wordt altijd anders dan je in gedachte hebt. Maar... na een aantal vellen aquarelpapier naar de knoppen (...) geholpen te hebben, is er toch iets van een ranonkelachtige bloem op het papier gekomen. Ben best trots op mezelf en ik vond het nog leuk om te doen ook. Misschien wel juist omdat je van tevoren niet weet hoe het gaat worden.
Tot morgen!

maandag 11 februari 2013

Ik geef je een roosje, een roosje...

Vilt hadden we nog niet gehad. Een haarspeld met een vilten roosje. De tutorial vond ik op Vlijtig. Het ziet eruit alsof het een koud kunstje is... Niets is minder waar. Er gingen heel wat roosjes verdraaid fout. Met deze was ik uiteindelijk het meest tevreden.



Als je hem leuk vindt en je bent een haarspeldjesdrager, laat even een berichtje achter op deze post. Dezelfde spelregels gelden als bij de knoopbloemen Give Away. Meedoen kan dus deze hele maand nog!
Tot morgen!

zondag 10 februari 2013

Masking Tulip

Er wordt hier ijverig gefröbeld in Huize Sierkip. Alles wordt uit de kast gehaald voor het "februari project". Knippen, plakken, haken, naaien, ook tekenen en zelfs ... Nu ja, ik loop op de dingen vooruit.
Waar normaal nogal eens de angst dat het toch niet zal lukken, me belemmerde aan iets te beginnen wat ik nog nooit gedaan had, moet dat nu maar even opzij geschoven worden, want er moet toch wel elke dag een blommeke op mijn blog komen. Toch nuttig, zo'n projectje. Kom je erachter dat het met "dat zal wel niet lukken" allemaal nog best meevalt. Hoewel het af en toe ook helemaal mis gaat. Maar dan begin ik gewoon weer overnieuw.



Voor vandaag maakte ik een kaart met een Hollandse tulp, van masking tape. In deze tutorial, gevonden via Pinterest, wordt het heel duidelijk uitgelegd. Heel veel mogelijkheden! En daarbij dan weer heel veel redenen om nog wat van die leuke rolletjes aan te schaffen ;)
Tot morgen!

zaterdag 9 februari 2013

Zeemans Flora

Rood, wit, blauw en touw. Je knutselt er wat mee en zie daar, nautische bloemenpracht.



Op Pinterest vond ik via via deze tutorial. De eerste bloem heb ik precies volgens omschrijving gemaakt. De rest heb ik iets aangepast. In plaats van twee keer rond de naalden, ging ik drie keer rond. En in plaats van één keer rond met een stiksteek, deed ik dat twee keer. Hierdoor is de bloem net wat voller en steviger. Een stoere ankerknoop erop maakt 'm helemaal af. Leuk om je strandtas mee op te fleuren... Oh, strand, zon, zee... laat de zomer maar komen!



Ik heet de nieuwe volgers welkom! En voor wie het gemist heeft, kijk even hier, ik geef bloemenknopen weg. Meedoen kan deze hele maand nog! Tot morgen!

vrijdag 8 februari 2013

Flor de Origami

Een bosje Origami's! Ben heel ijverig aan de vouw geweest en het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf ;)



Op dit YouTube filmpje kun je zien hoe dit bloempje gevouwen moet worden. Bij de eerste krijg je het idee dat je maar blijft vouwen en denk je: "moet dat nou echt die bloem gaan worden". Ja dus, gewoon doorgaan!



Om ze op een bloemenbinddraad te zetten, heb ik met een naald in de punt van de bloem een gaatje gemaakt. Rijg een bicone kraaltje op het bloemenbinddraad en draai er een oogje aan. Dan trek je het oogje met de kraal in de punt van de bloem. Iets lijm aan de onderkant van de kraal houdt hem goed op zijn plek.



Al acht dagen houd ik het "februari project" vol. Tjonge, sta er zelf versteld van. Nog twintig te gaan... Nadelen: ik ervaar af en toe wel wat tijdsdruk en ik vrees dat er een grote schoonmaak nodig is in maart. Voordelen: eindelijk wordt er iets gemaakt van al die verzamelde voorbeelden en tutorials, waardoor ik allerlei nieuwe dingen leer en dat is dan weer heel erg leuk!


Tot morgen!

donderdag 7 februari 2013

Les Violettes


Wat een leuke reacties op mijn doodle van gisteren. Heel eerlijk gezegd is dit voor het eerste dat ik zo’n soort tekening maak. Voor de strakke ronde vormen heb ik doppen gebruikt. Dan gewoon daaromheen een cirkel trekken. De rest is allemaal zo uit de losse hand.
 
 
 
Vandaag weer heel ander blommenwerk. Naar een patroon van Hannie van Haakzaken, haakte ik een drietal viooltjes. Ik was op slag verliefd op dit bloempje. En dan hoort ie toch echt in dit "februari projectje" thuis.
 
 
 
Kon het niet laten ;) De schemering brengt vaak de mooiste luchten. 
Vanochtend toch weer even van de fiets gestapt.
 
 

woensdag 6 februari 2013

Doodle


Het was eigenlijk nog steeds één van de kladjes waarop ik aan het oefenen was, maar hij lukte zo goed dat ik er maar mee ben doorgegaan. Helemaal in ballpoint, deze bloemen doodle.
 
 

dinsdag 5 februari 2013

Flower Cookies

Wat met klei kan, kan ook met deeg, zandkoekjesdeeg... toch? Uiteindelijk zijn het dan wel bloemenkoekjes geworden, maar niet geheel langs de weg die ik voor ogen had. Hét bewijs dat ik dus geen al te beste koekenbakker ben. Zondag bedacht ik dit, dus moest ik het doen met wat er in huis was, juist: ingrediënten voor zandkoekjes. De geringe ervaring laat zien dat ik er geen benul van had dat ze zo lekker zouden uitlopen.

De 'gelukte' versie
 
Maar niet getreurd, dan nog maar een keer de uitsteekvormpjes erin en voilà, alsnog bloemenkoekjes. Ze smaken overigens wel heerlijk, maakt niet uit in welke vorm. Met dank aan Keukenprins voor zijn assistentie. Krijg ook hulp bij het opeten, dat is dan weer jammer... ;)
Wat er zoal misging...

Voor degenen de het gemist hebben: kijk ook even bij de bloemen van gisteren, die geef ik weg! Meedoen kan tot en met 28 februari!
Hiervoor ben ik op weg naar huis vanmiddag toch even van mijn fiets gestapt. Mooi hè!
 
Nog een beetje januariproject ;)
Tot morgen!

maandag 4 februari 2013

Give Away Bloemen

Vandaag zet ik de bloemetjes buiten! Ik geef alle voor vandaag gemaakte bloemen weg. Van polymeerklei maakte ik deze bloemknopen. Ik had de smaak te pakken, dus heb ik drie verschillende setjes kleine knopen (3 cm) en twee grote knopen (4,5 cm) gemaakt.



Wil je kans maken op één van deze vijf weggevertjes, laat dan een berichtje achter met je voorkeur en misschien wat je ermee van plan bent te doen, mocht je daar al zo een idee bij hebben. Altijd leuk om te weten. Je mag volger worden, als je dat nog niet bent, maar dat is niet verplicht. En ik zou het leuk vinden als je een linkje op je eigen blog zet voor deze Give Away, maar ook dat is niet verplicht.


Setje roze
Setje paars



Setje blauw-bruin


Knoop emerald green


Knoop marine-zilver

Je kunt nog de hele maand februari meedoen. Begin maart maak ik de winnaars bekend. Leuk als je meedoet!! Tot morgen!!